Skip to content

HTT-Tavarantarkastus

Mitä tavarantarkastaja tekee?

HTT-tavarantarkastaja antaa puolueettoman asiantuntijanäkemyksen tavarantarkastuskertomuksen muodossa. Ulkopuolisen asiantuntijanäkemyksen avulla päästään uhkaavissa riitatilanteissa usein sovintoon. HTT-tarkastuksia teetetään esimerkiksi kun tarvitaan puolueetonta arviota siitä, onko auton maalaus asianmukainen, onko kylpyhuoneen vesieristykset tehty normien mukaisesti tai vastaako tuotantolinjan toiminta siitä sovittua.

HTT-tarkastajia on noin 200 ympäri Suomea. Heillä on takanaan alan pitkä työkokemus, ja he ovat suorittaneet HTT-kokeen. He ovat sitoutuneet noudattamaan tavarantarkastustoiminnassaan tavarantarkastusta koskevaa ohjesääntöä.

Tavarantarkastuksia tehdään vuosittain noin 1000. Keskuskauppakamarin tavarantarkastajalautakunta valvoo HTT-toimintaa sekä oma-aloitteisesti että valitusmenettelyn kautta.

Miksi pitäisi valita HTT-tavarantarkastaja eikä muu asiantuntija?

Asiantuntijana voi lähtökohtaisesti toimia kuka tahansa osaamis- ja koulutustaustasta riippumatta, mutta HTT-tavarantarkastajat ovat valvottuja ammattiosaajia. Lisäksi HTT-tarkastuksen perustana on puolueettomuus.

Tarkastusryhmät

Kulkuneuvot ja liikennevälineet

Ota yhteyttä